סוני A7 IV בביקורת

4
1

היום אנו גאים להביא בפניכם סקירה מקיפה של אחת המצלמות המדוברות ביותר בתקופה האחרונה – הסוני A7 IV. המצלמה אשר תגיע לשוק בארץ בימים הקרובים נחתה אצלנו לשבוע של סקירה מאומצת זמן לא רב לאחר הכרזתה (הודות לפעולה משותפת של סוני אירופה והיבואן הישראלי ישפאר) ואנו העברנו אותה מסכת בדיקות מקיפה.

הסקירה הנוכחית שונה מכל סקירה של מצלמה שערכנו כאן בעבר. ראשית, מלבד הבדיקות הרגילות שערכנו ביקשנו גם מכם הגולשים בארץ (ומקוראי אתר הבת שלנו בחו"ל) לשלוח שאלות ונושאים שהייתם רוצים שנברר ואכן קיבלנו מספר בקשות ובדקנו מה שהתאפשר במסגרת מגבלות הזמן שלנו עם המצלמה. מעבר לכך היה חשוב לנו להשוות את המצלמה לדגם הקודם – A7 III אך מכיוון שמעולם לא עבדנו עם מצלמה זו חברנו לצלם ישראלי עם הרבה ניסיון מקצועי עם ה-A7 III שהוסיף מההתנסות שלו עם המצלמה.

סרטון הביקורת בשפה האנגלית שפרסמנו באתר הבת LensVid.com אודות ה-A7 IV

שינויים פיזיים

נתחיל מבחינה של כמה מן השינויים הפיזיים המרכזיים ב-A7 IV. אנו מתייחסים כאן לא רק לשינויים ביחס ל-A7 III אלא גם אל מול המצלמות המתקדמות יותר מהדור האחרון של סוני – ה-A7S III וה-A1 בה אנו משתמשים ומכירים היטב.

  • מסך – בדומה ל-A7S III שהושקה לפני קצת יותר משנה גם ל-A7 IV מסך מגע מפרקי מלא. הרזולוציה של המסך עומדת על קצת יותר ממליון נקודות (לא שיפור משמעותי במיוחד ביחס ל-A7 III עם 0.9 מליון והרבה פחות מ-2.36 מליון נקודות של ה-A7R IV A).
  • עינית דיגיטלית – העינית של ה-A7 IV עברה שיפור משמעותי יותר ברזולוציה ל-3.69 מליון נקודות (עם הגדלה של 0.78X ומפתח עין של 23 מ"מ). מההתנסות שלנו כשלעצמה היא מרגישה סבירה בהחלט אבל בהשוואה לעינית המדהימה ב-A1 מדובר בהבדל עצום לא רק ברזולוציה (ל-A1 ול-A7S III יותר מ-9 מליון נקודות בעינית) אלא גם בצבעים, בקונטרסט ובמיוחד בהגדלה. מצד שני אם לא היינו מתבוננים בשתי המצלמות זו לצד זו – לא בטוח שהיינו מבחינים בכלל בהבדל בעבודה רגילה.
  • חוגת מצבים – ל-A7 IV יש חידוש מאד שימושי והוא מגיע מכיוונה של חוגת המצבים. בסוני הוסיפו לחוגה עוד שלב אשר מאפשר למשתמש לשנות את הצילום ממצב סטילס לוידאו ול-S&Q. מאד נוח ומאפשר אגב להגדיר לכל אחד משלושת המצבים הללו 3 הגדרות משתמש מלאות (לדוגמא סט הגדרות לצילום ציפורים, סט הגדרות לצילום פורטרטים וסט לצילום אובייקטים סטטיים וכנ"ל בוידאו ובהילוך איטי). מאד שימושי ומאד נוח והיינו שמחים לראות את החוגה החדשה בכל המצלמות של סוני מעתה.
  • חוגת פיצוי חשיפה – סוני החליטה (לגמרי בצדק לדעתנו) לסלק את חוגת פיצוי החשיפה מהמצלמה ולהחליפה בחוגה ברת תכנות (בפועל מדובר באותה חוגה רק בלי סימוני פיצוי חשיפה). משתמשים שירצו יכולים עדיין לבחור להשתמש בה לטובת פיצוי חשיפה אבל אם אתם כמונו כנראה שתבחרו במשהו אחר כמו שינוי טמפרטורת צבע למשל (אבל יש עוד הרבה אפשרויות אחרות).
  • HDMI מלא – למי שעובד עם מוניטור חיצוני המעבר ל-Full Size HDMI בדגם החדש הוא שינוי מאד מבורך (אנו רגילים לכך מה-A1). חיבור המיקרו HDMI הקיים בדגמים הישנים יותר של סוני הוא אחד מהחיבורים הגרועים שאפשר למצוא בשוק (הוא עדין מאד ונשבר בקלות).
  • USB מהיר – ב-A7 IV יש עדיין חיבור מיקרו USB וחיבור USB-C אבל חיבור ה-USB-C תומך מעתה בקצב העברה כפול – 10Gbps.
  • כפתור צילום וידאו – כפתור צילום הוידאו בדגם החדש הועבר לחלק העליון של המצלמה במקום כפתור ה-C1 שהועבר לחלק האחורי. הדעות בין האנשים שהתנסו בכך חלוקות האם מדובר בשינוי חיובי או שלילי.
  • ידית האחיזה – ידית האחיזה שופרה משמעותית ביחס ל-A7 III והיא עמוקה יותר. אנו מצאנו אותה דומה מאד לזאת של ה-A7R IV וה-A1 שלנו והיא בהחלט נוחה לאחיזה גם לבעלי ידיים קטנות יחסית וגם לבעלי ידיים גדולות.
  • כרטיסי זיכרון – ל-A7 IV יש זוג כרטיסי זיכרון אבל אלו שונים מאד מהדגם הקודם. ראשית שני החריצים תומכים בכרטיסי SD UHS-II. מעבר לכך החריץ העליון תומך גם ב-CFexpress Type A ואנו נראה בהמשך הביקורת את המשמעות של השימוש בכרטיסים אלו במצלמה. מעבר לכך הדלת של כרטיסי הזיכרון שופרה והיא כוללת נעילה ואטימה טובה יותר בדומה לדגמים החדשים האחרים של סוני.
  • מחזיקי רצועות – שינוי קטן אבל חשוב – בניגוד ל-A7 III מחזיקי הרצועה למצלמה אינם זזים מעצמם ולא עושים רעש.
  • תפריטים – כאן מדובר בשינוי תוכנתי הנובע מהשימוש במעבד החדש במצלמה שדומה לזה המצוי ב-A7S III/A1 (על פי סוני התפריטים החדשים שהופיעו לראשונה ב-A7S III לא מסוגלים לפעול על המצלמות הישנות יותר של סוני בגלל המעבד). התפריטים החדשים נוחים יותר לעבודה ומסודרים טוב יותר מהישנים. ניתן להשתמש בהם עם מסך המגע של המצלמה והם צבעוניים יותר. לנו אגב עדיין חסרים הסברים טובים וברורים יותר של התפריטים כאשר לוחצים על ? וחבל שסוני לא מקדישה לכך מעט תשומת לב.
  • ממשק אודיו דיגיטלי – כמו למרבית המצלמות של סוני מאז ה-A7R IV גם ל-A7 IV יש תמיכה בממשק האודיו הדיגיטלי החדש (המאפשר חיבור מתאם XLR למשל ללא כבלים למצלמה רק באמצעות חיבור ה-Hotshoe).

ה-A7 VI החדשה של סוני

סוני A7 IV

שינויי תוכנה

המצלמה מגיעה עם הרבה מאד שינויי תוכנה (למעשה קושחה) הן ביחס לדור הקודם אבל גם מספר שינויים שלפחות בשלב זה הינם ייחודיים ל-A7 IV גם ביחס לשאר המצלמות המתקדמות יותר של סוני.

  • פיצוי נשימה (shooting video> image quality> lens compensation> breathing comp) – פונקציה חדשה ושימושית מאד שנוספה לראשונה בדגם ה-A7 IV (ולא קיימת כרגע אפילו ב-A1) היא תיקון נשימה (כלומר שינוי פוקוס בעת מיקוד בצילום וידאו). התוצאה מעולה מהבדיקה שלנו אבל הדבר בא על חשבון קרופ מסוים (אז תצטרכו לבחור עדשה רחבה יותר או ללכת אחורה). כרגע נתמכות רק 16 עדשות סוני. אנו מקווים שסוני תוסיף את היכולת הזאת לעוד מצלמות וגם תוסיף תמיכה בעדשות נוספות ואולי אפילו תאפשר הוספה ידנית של עדשות צד שלישי.
  • Streaming (shooting> USB streaming) – עוד יכולת אשר בשלב זה הינה ייחודית ל-A7 IV היא הזרמה קלה ומהירה של וידאו לרשת. הדבר מתאפשר בחיבור למכשיר סלולארי או למחשב דרך USB-C. ניתן להזרים רזולוציה של עד 1080p 60p (או 4K ב-15p שאיננו ממש שימושי). בעת שתחברו את המצלמה למחשב תקבלו אפשרויות שונות ותוכלו לבחור בהזרמת מדיה. מרגע זה המצלמה תזוהה כהתקן וידאו ותוכלו להשתמש ב-OBS, סקייפ, זום או מגוון תוכנות אחרות עם המצלמה כאילו היה מדובר במצלמת רשת (רק באיכות גבוה משמעותית) קל ופשוט ללא צורך בתוכנות או אביזרים כלשהם. אנו טרם בדקנו כיצד הדבר מתבצע עם האפליקציה דרך הטלפון אבל זה בהחלט יכול להיות שימושי במצבים מסויימים.
  • מפת פוקוס (Focus> Focus assist> Focus map) – תכונה חדשה שלישית הקיימת כרגע רק ב-A7 IV היא מפת פוקוס. אם תפעילו את הפונקציה הזאת תוכלו לראות על התמונה שלכם אזורים צבעוניים. אזורים בכחול מחוץ לפוקוס וקרובים למצלמה ובכתום רחוקים יותר ממישור הפוקוס. האזור בפוקוס נותר ללא צבעים. הרעיון מעולה, הביצוע לדעתנו מבלבל. סוני צריכה לשפר את התכונה הזאת על ידי אפשרות לשינוי השקיפות והצבע והגדרות נוספות שכרגע לא קיימות.
  • S-Cinetone (וגם S-Log2, S-Log3, HLG ו-10 ביט) – בדגם ה-A7 III לא ניתן היה לצלם ב-10 ביט והדבר הגביל לא מעט צלמי וידאו. בדומה למרבית המצלמות החדשות של סוני גם כאן אנו מקבלים וידאו ב-10 ביט כאופציה וכמובן תמיכה ב-S-Log2, S-Log3 ו-HLG כמו גם בפרופיל הצבע S-Cinetone (אגב מדוע בסוני לא נותנים שמות ברורים אלא קיצורים חסרי פשר כמו pp11 לעולם לא נבין).
  • סגירת תריס להגנה מאבק (Setup > Setup Option > Anti-dust Function > Shutter When Power Off > On) – תכונה הקיימת ב-A1 ומגיעה גם ל-A7 IV היא האפשרות לסגור תריס עם כיבוי המצלמה לצורך הגנה מאבק של החיישן. יש צורך להפעיל תכונה זאת (היא לא מופעלת באופן רגיל) אבל היא שימושית ביותר. מה שכן שימו לב שהתריס מאד עדין ואסור לגעת בו וגם רצוי להימנע מלהשאיר את המצלמה בשמש ישירה ללא עדשה. מעבר לכך התריס עצמו יכול להתלכלך כשיש אבק באויר וצריך לנקותו עם blower – אז שימו לב.
  • אינדיקטור צילום וידאו (Tally light) – עוד תכונה אשר מגיעה מה-A7S II/A1 היא ריבוע מסביב לתמונה על המסך בצילום וידאו. נוח ושימושי אם כי במצב מסך רגיל לא בולט מספיק לטעמנו ב-A7 IV (ב-A1 קל יותר לשים לב). אנחנו אגב היינו מעדיפים שכפתור צילום הוידאו יכלול LED אדום שיראה האם המצלמה מצלמת גם למי שמצולם (כפי שמקובל במצלמות וידאו מקצועיות).
  • קווי רשת בעת חיבור HDMI – כאן מדובר על תיקון באג מציק שקיים אפילו ב-A1. עבור כל מי שעובד עם מוניטורים חיצוניים ונזקק ל-grid בכדי לבדוק יישור ביחס לפריים ה-A7 IV תשמור על ה-grid מוצג בעוד ה-A1 ומצלמות אחרות של סוני לא שומרות עליו והוא נעלם בעת חיבור HDMI (נקווה לעדכון קושחה בקרוב גם במצלמות אחרות).

חוגות משופרות וחדשות

חוגות ב-A7 IV של סוני

A7 IV מבחנים

ערכנו כאמור שורה לא קצרה של מבחנים ל-A7 IV. כדאי רק להזכיר כי היינו מוגבלים בזמן (שבוע שבו היה עלינו גם לצלם את הסרטון) וכי בשלב זה אדובי איננה תומכת עדיין בקבצי RAW כך שבחינה אמיתית של איכות התמונה  של חיישן ה-33 מגה פיקסל החדש במצלמה היא עדיין בעייתית.

  • פוקוס אוטומטי – למרות שלא הזדמן לנו לבחון את פעולתו של הפוקוס האוטומטי עוקב העין אחרי ציפורים בוידאו (תכונה שקיימת בשלב זה רק ב-A7 IV בליין של סוני) כן התנסנו ב-real-time ‘tracking בסטילס ובוידאו ואנו יכולים לומר שמערכת העקיבה של סוני מעולה (ומזכירה לנו מאד את זאת הקיימת ב-A1).
  • מהירות צילום סטילס – נושא קצב הצילום ב-A7 IV מעניין ומורכב למדי. אנו ערכנו את אחת הבדיקות המקיפות ברשת בכל הקשור לקצב צילום והגענו למסקנות מסקרנות אותן פרטנו בטבלאות המופיעות בהמשך. נאמר כי שיטת הבדיקה שלנו אשר כללה צילום שעון עצר וספירת פריימים איננה מושלמת אבל אפילו אם ניקח בחשבון טעות מדידה של 1fps (לא מעט בכלל) לא הצלחנו בשום מצב צילום עם שום כרטיס זיכרון להגיע ל-10 פריימים לשנייה שהוא קצב הצילום הרשמי (המקסימאלי) של המצלמה. נתחיל עם קצב צילום עם כרטיסי SD מהירים:

SD card (Prograde V90 card)

RAW+JPEG

Uncompressed

RAW+JPEG

Lossless

RAW+JPEG

Compressed

JPEG RAW
Uncompressed
RAW
Lossless
RAW

Compressed

5.5fps
(2sec buffer)
5.5fps
(2sec buffer)
7.5fps
(2sec buffer)
5.6fps 5fps
(5sec buffer)
4.2fps 8.2fps
(8sec buffer)

מאד מפתיע לראות שקצב הצילום עם JPEG בלבד נמוך משמעותית מקצב הצילום של RAW (לא ברור לנו למה). בכל מקרה עם כרטיסי Sony CFexpress type A התוצאות מהירות יותר אבל בעיקר ראינו יותר זמן צילום לחוצץ וכמובן פינוי מהיר יותר של החוצץ בסיום הצילום.

CFexpress Type A card (Sony 160GB)

RAW+JPEG

Uncompressed

RAW+JPEG

Lossless

RAW+JPEG

Compressed

JPEG RAW
Uncompressed
RAW
Lossless
RAW

Compressed

3.6fps 4.2fps
(4sec buffer)
7.7fps

(4sec buffer)

6.5fps 5fps 4.6fps 7.6fps

בשורה התחתונה – אם אתם מצלמים הרבה רצפים מהירים עם המצלמה אתם רוצים כרטיס CFexpress type A (חבל רק שאלו עדיין כל כך יקרים גם אחרי כניסתה של Prograde לשוק).

  • שימוש בכרטיסי SD איטיים – כאמור קיבלנו מספר שאלות מגולשים ואחת מהן הייתה האם ניתן להשתמש במצלמה עם כרטיסי זיכרון איטיים. בדקנו את העניין עם כרטיס סנדיסק 20MB/s מלפני עשור והמצלמה הצליחה לצלם סטילס (בערך). בכל מקרה לא מומלץ. בוידאו לעומת זאת תצטרכו לפחות כרטיס תומך V30.
  • בדיקת Moiré – עוד בקשה מקרב גולשי האתר עסקה באיכות התמונה בצילומים בהם עשוי להתגלות Moiré כמו לדוגמא בדים עדינים. אנו ניסינו מספר כאלו ולא ראינו תוצאות שונות משמעותית מה-A1 או ה-A7R IV שלנו אשר לרוב מתמודדות עם הנושא בצורה טובה למרות הרזולוציה הגבוהה שלהן.
  • אפליקציה – אפליקציית ה-Imaging Edge של סוני עודכנה לתמיכה ב-A7 IV ממש לפני שהחזרנו את המצלמה כך שיצא לנו לנסות אותה מעט מאד. מה שכן נראה שהיא מאפשרת להוריד את כל התמונות מהמצלמה בקצב מהיר ולדפדף בינהן בקלות ובמהירות רבה מבעבר (לפחות בפלפונים חדשים).
  • Rolling shutter – תוצאות ה-rolling shutter אולי טובות מעט מאלו של ה-A7 III אבל פחות טובות מאלו של ה-A1 עם החיישן בעל הקריאה המהירה של סוני.
  • חיי סוללה – חיי הסוללה של ה-A7 IV הם אולי ההיבט היחיד בו המצלמה הלכה מעט אחורה ביחס ל-A7 III. רשמית עם אותה סוללה (NP FZ100) חיי הסוללה של הדגם החדש עומדים על 580 תמונות עם מסך ו-520 עם עינית לעומת 710 ו-610 בדגם הקודם. כך או כך התוצאה בשטח גבוה משמעותית ברוב המקרים עם שתי המצלמות. בכל הקשור לוידאו הצלחנו לצלם במגוון רזולוציות וקצבים בין 1.5 ל-2 שעות של צילום לערך.
  • מייצב – ל-A7 IV מייצב מובנה משודרג עם עד 5.5 סטופים. למייצב שלושה מצבים כולל מצב Active אשר אמור לשפר את היייצוב בוידאו אבל יוצר קרופ של 1.1X. המייצב בוידאו אפקטיבי אם כי לדעתנו עדיין נופל מזה הקיים במצלמות של כמה יצרניות אחרות.
  • התחממות – אנו קיבלנו את המצלמה בנובמבר 2021 ולמרות שלא היה קר במיוחד נדרשת בדיקה בקיץ הישראלי בשביל לדעת באמת מה ביצועי המצלמה מבחינת התחממות. בעבודה איתה בכל מקרה לא זיהינו התחממות כלשהי שגרמה להפסקת עבודה.

ה-A7 IV וה-A1

ה-A7 IV וה-A1

A7 IV מול ה-A7 III – הבדלים קטנים וגדולים: התנסות מהשטח

כפי שהזכרנו לנו לא הייתה התנסות עם מצלמת ה-A7 III אבל לצלם סוף כהן (צלם סטילס המתמחה באירועים וצילום גולשים) המנהל את קבוצת "סוני אלפא ישראל" יש ניסיון עבודה מקצועי יום יומי עם המצלמה והיו לו מספר אבחנות שלא באו בהכרח לידי ביטוי מהסתכלות במפרט או אפילו בבדיקות שאנו ערכנו ורלווטיות אולי לחלק מן הקהל המקצועי של צלמי האירועים הצפוי להיות קהל יעד מרכזי של המצלמה.

  • התריס המכאני של ה-A7 IV רועש יותר מזה של ה-A7 III (ואגב מבדיקה שלנו רועש משמעותית מזה של ה-A1).
  • ל-A7 IV יש אפשרות לכוון את השעון גם לשניות – לדבר חשיבות לצלמי אירועים המסנכרנים שעונים בעבודה עם מספר מצלמות.
  • המייצב החדש אפקטיבי יותר בעבודה בסטילס מאשר ב-A7 III.
  • למרות הקפיצה ברזולוציה מ-24 ל-33 מגה פיקסל יש שיפור מסוים ברגישות (אגב בודקים אחרים מעלים טענה הפוכה – אנו ננסה לבדוק זאת לעומק כשנקבל מצלמה סדרתית).
  • ה-AF בצילום סטילס פועל בצורה מעולה והוא מהיר מאד ומדויק ביותר לפחות עם עדשות סוני (סוף השתמש בסוני 35 מ"מ f/1.8 וב-85 מ"מ f/1.8).
  • המסך נראה טוב גם בפנים וגם בחוץ בשמש. מצד שני העבודה עם מסך מפרקי לא מתאימה לכל אחד וסוף כצלם סטילס מעדיף מסך מתהפך כמו ב-A7 III ולא מפרקי כמו ב-A7 IV.
  • המעבר בין עינית למסך זריז מאד (גם אם לא מיידי) והמצלמה באופן כללי מגיבה הרבה יותר מהר וגם נדלקת מהר יותר מה-A7 III.
  • צילום ב-uncompressed RAW איטי יותר מה-A7 III (ראינו קודם לכן את המספרים שקיבלנו בבדיקה שלנו) מצד שני צילום ב-compressed RAW מהיר יותר מה-A7 III (אנו לא יכולים בשלב זה לבדוק את איכות התמונה וההבדלים משום שאדובי טרם הוציאה תמיכה במצלמה בקבצי RAW).
  • ב-A7 IV כמו בדגמים חדשים אחרים של סוני ניתן לבחור לקפוץ קדימה בדפדוף התמונות 10 או 100 תמונות במקום אחת אחת (תכונה שלא הייתה קיימת ב-A7 III).
  • האפשרות לסגור את התריס עם כיבוי המצלמה ולמנוע כניסת לכלוך לחיישן בעת החלפת עדשות היא מעולה.
  • המצלמה החדשה מתחממת בצורה שונה מה-A7 III. בעוד שב-A7 III ההתחממות הייתה באזור שמאחורי המסך מעל לחיישן, ב-A7 IV ההתחממות היא דווקא יותר באזור של לוגו ה-A7 IV בחלק הקדמי הודות למערכת פיזור החום החדשה של סוני.
  • הארגונומיה של המצלמה החדשה מאד משופרת והשינויים במיקומי הכפתורים טובים וקל יחסית להתרגל אליהם למי שעבד עם הדגם הקודם. הג'וסטיק האחורי מרגיש טוב בהרבה מזה שהיה קיים ב-A7 III.
  • במצב צילום קרופ תקבלו תמונה ברזולוציה של 15 מגה פיקסל – גודל מצוין לשימוש ברשת.

סוני A7 IV תפריטים חדשים

סוני A7 IV תפריטים חדשים

תמונות לדוגמא

במקביל לבחינות ולבדיקות הרבות הספקנו לצלם גם מספר מצומצם של תמונות לדוגמא עם המצלמה. חשוב לזכור כי לעדשה במקרה זה משמעות גדולה לא פחות מלמצלמה (במקרה זה השתמשנו ב-35 מ"מ f/1.8 של סוני, ב-20 מ"מ f/1.8 של סוני ובמיוחד בעדשת ה-90 מ"מ f/2.8 החדשה של סיגמא אודותיה נפרסם כאן ביקורת בקרוב).

לא ביצענו שום שינויים בתמונות שאתם רואים פרט ליישור/crop:

A7409059 A7409080 A7409083 A7409127 A7409131 A7409143 A7409251 A7409363 A7409592

כאמור גם סוף כהן צילם עם המצלמה לא מעט (לצערנו מסיבות שאין לנו שליטה עליהן לא ניתן לפרסם כאן את תמונות החתונה שצילם עם המצלמה) אבל מספר מהתמונות שצילם על החוף אנו רשאים לפרסם (אלו צולמו עם עדשת 200-600 מ"מ של סוני שאגב הועברה לאחר מכן לתיקון כך שהחדות נמוכה ממה שהעדשה יכולה לספק ועם עדשת ה-90 מ"מ של סיגמא).

A7409985 A7409853 A7409832 A7409810 scaled A7409802 A7409736 A7400227 A7400185 A7400083 A7400008

סיכום

אחרי שבילינו כשבוע עם ה-A7 IV אנו יכולים לומר בביטחון שסוני יצרה עם הדגם החדש מוצר רב-גוני מקצועי עם תכונות מתקדמות. למרות שהעבודה עם ה-A1 של סוני הפכה אותנו למעט מפונקים (ככה זה כשמצלמה עושה כמעט כל דבר מצויין עם מעט מאד פשרות), העבודה עם ה-A7 IV לא הרגישה כמשהו זר – להפך, הגוף, התפריטים ואפילו מערכת הפוקוס המעולה כולם הרגישו לנו מאד דומים.

אין ספק בכלל שה-A7 IV היא קפיצה גדולה קדימה ביחס ל-A7 III כמעט בכל היבט: הארגונומיה, השימושיות, מהירות התפעול, נוחות העבודה ובהיבטים רבים גם הביצועים. אפילו בהשוואה לטופ של סוני כיום, ה-A1 בה אנו משתמשים בעבודה שלנו, ה-A7 IV לא הרגישה ביום יום כצעד גדול מידי אחורה (כל עוד לא נדרשנו לקצב צילום גבוה בסטילס או בוידאו) ובמובנים מסוימים יש לה מספר תכונות שימושיות שאינן קיימות אפילו ב-A1 כמו תיקון נשימה אוטומטי והחוגות החדשות.

התקדמות כמעט בכל ההיבטים – A7 IV

מתקדמת כמעט בכל ההיבטים - A7 IV

ה-A7 IV איננה מושלמת כמובן. ישנם מספר נקודות שהיינו שמחים לראות את סוני משפרת כמו המסך, העינית, וקצב הצילום בסטילס. בכל הקשור לוידאו העובדה שסוני לא הצליחה לשלב צילום ב-4K ב-60 פריימים לשנייה ב-Full Frame אלא בקרופ בלבד מאכזבת לדעתנו, ובמובן זה ל-A7S III (וכמובן ל-A1) יש יתרון גדול. מצד שני למי ש-10 ביט ופרופילי הצבע חשובים יותר – אותם תוכלו דווקא למצוא בדגם החדש.

עד כמה שהביקורת הנוכחית מקיפה (אולי אחת המקיפות שפרסמנו באתר בשנים האחרונות), יש גבול למספר הבדיקות שניתן לבצע בשבוע אחד ולא פחות חשוב – המצלמה איתה עבדנו איננה מצלמה מפס ייצור, אלא דגם מוקדם שמיועד לבחינה עיתונאית. כמו כן, בזמן כתיבת שורות אלו אדובי טרם הוציאה תמיכה בקבצי ה-RAW של המצלמה כך שאין לנו דרך להשוותם אלא רק את קבצי ה-JPEG. אנו בכל מקרה מתכננים לרכוש את המצלמה בקרוב ואם יעלה הצורך נשמח לעשות השלמות בדיקה בהמשך.

מחיר

מחירה של ה-A7 IV בחו"ל יעמוד על כ-2500 דולרים והיא צפויה להיות זמינה החל מסוף 2021. בארץ המצלמה צפויה להגיע לחנויות במהלך חודש דצמבר ומחירה הרשמי יעמוד על קצת פחות מ-11 אלף ש"ח.

תודות

הכתבה הנוכחית היא לא סקירה רגילה. בראש ובראשונה משום שזכינו לקבל את המצלמה זמן משמעותי לפני שזאת הגיעה לחנויות והמצלמה בה השתמשנו הייתה אחת מבין מספר מצלמות בודדות שהגיעו לאירופה לטובת סיקור עבור עיתונאים. מסיבה זו היו היבטים לוגיסטיים לביקורת הזאת שאין בדרך כלל עם מוצרים דומים שאנו בודקים ואנו רוצים להודות בהזדמנות זאת לחברת סוני (ובייחוד לסוני איטליה) וליבואן הרשמי של סוני לישראל – חברת ישפאר, על שאיפשר את קיום הביקורת ואנו מקווים שיתאפשר לנו לקיים ביקורות דומות גם בעתיד.

עוד תודה מגיעה לסוף כהן על שהקדיש מזמנו לעזור לנו לבחון את המצלמה וכמובן על חלק מן הצילומים המופיעים בכתבה זו.

עידו גנוטעידו גנוט
עידו גנוט הוא עורך ומייסד אתר הצילום מגה פיקסל. הוא מסקר חדשות טכנולוגיה מאז סוף שנות ה-90 וכתב וערך עבור שורה של מגזינים בינלאומיים מובילים. הוא עוסק בתחום הצילום מאז שנת 2009. עידו הוא גם מייסד שותף בחברת ההפקה Shooteat.co.il העוסקת ביצירת תוכן ויזואלי עבור חברות מסחריות.
טען עוד כתבות קשורות
טען עוד ב ביקורות

4 תגובות

  1. Ushpiz

    01/12/2021 ב 6:59 PM

    חבל היא עוד לא משתווה לקנון r5 שלפני דעתי הטובה ביותר ברגע זהגם במהירות הצילום 45 פיקסל סופר עם עדשת 100-500 תענוג לצלם

    השב

  2. כ

    07/12/2021 ב 1:48 AM

    סוני טובים יותר בשיווק מאשר ביצועים. כן כן, אוטופוקוס מהיר..
    ה lumix s5 זאת הבחירה שלי.
    תודה על הכתבה

    השב

  3. BT

    17/01/2022 ב 8:50 AM

    העתיקו את פוג'י. ביפן כיום פוג'י המצלמות הנמכרות ביותר. מצלמה כמו T-4 הרבה יותר טובה מהסוני ויותר זולה!

    השב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *