ראשי ביקורות\סקירות SanDisk Professional Pro-G40 בבדיקה (SSD מהיר ממותג חדש/ישן)

SanDisk Professional Pro-G40 בבדיקה (SSD מהיר ממותג חדש/ישן)

0
0

אחרי מספר שבועות של בדיקות אנו שמחים לפרסם היום סקירה אודות כונן SSD חיצוני של המותג SanDisk Professional (לשעבר G-technology וכיום מבית WD). ה-SanDisk Professional Pro-G40 הוא ה-SSD החיצוני הראשון במיתוג החדש של החברה כמוצר עצמאי ובסקירה הנוכחית נגלה האם הוא עומדת בציפיות כמותג המקצועי של חברת WD (ומותג הבת סנדיסק).

בעבר סקרנו לא מעט מוצרים מבית SanDisk אבל זהו המוצר הראשון עם המיתוג החדש של  SanDisk Professional אותו אנו סוקרים. באמצע שנת 2021 בחרה WD לעדכן את קו המוצרים שלה ולשנות את המיתוג של G-technology ובתערוכת IBC 2022 בשנה שעברה נחשפנו למספר מוצרים חדשים של המותג החדש כולל ל-Pro-G40 אותו אנו סוקרים היום.

סרטון הביקרורת שלנו אודות ה-SanDisk Professional Pro-G40 מאתר הבת בשפה האנגלית LensVid

מבנה ועיצוב

הכונן קטן (10.5 ס"מ אורך) ולא עבה במיוחד. הוא שוקל פחות מ-120 גרם (עם הכבל TB3 בן 20 הס"מ בלבד המסופק איתו קרוב ל-150 גרם). החלק הפנימי בנוי מאלומיניום חזק המספק לכונן עמידות גבוהה ומאפשר גם פיזור חום טוב (הכונן מתחמם מעט מאד גם בעבודה ממושכת) ויש לו ציפוי גומי נעים (בחלק) מהצד החיצוני.

נקודה אחת לשים אליה לב היא שלכונן תאורה המראה כי הכונן מחובר ובפעולה (מהבהב). הדבר הזה חסר לנו מאד עם הרבה כונני SSD אחרים.

קומפקטי ועמיד אך עם חיבור TB3 קצר

Sandisk-Proffesiona-Pro-G40-1

ביצועים

אנו בדקנו את ביצועי הכונן החדש על שלושה מחשבים שונים – מחשב הסטדיו שלנו (Core i9-9900K, 32GB RAM, Asus RTX 2070, Gigabyte Designare Z390 עם שני כונני Samsung 970), מחשב מקבוק AIR עם מעבד M1, ומחשב NUC (מדגם NUC10i5FNB גם הוא עם כונן Samsung 970).

כאשר חיברנו את ה-Pro-G40 הוא זוהה על ידי המחשב ככונן WD Black SN750E 2TB מה שמראה לנו בעצם באיזה NVME בחרו בחברה להשתמש (כמה נקודות מעניינות בהקשר זה – יש לכונן זה דגם 4TB שלא קיים ב-Pro-G40 כרגע ויש ל-WD סדרה מהירה יותר – SN850 שיכולה לשמש בעתיד גם היא לכונני SSD חיצוניים).

הבדיקה הראשונה שביצענו הייתה עם תוכנת ה-Crystal Disk Mark 8 (גרסה 8.0.4c) והתוצאות הפתיעו אותנו והיו גבוהות מהצהרות היצרן (10% יותר בקריאה ולא פחות מ-30% יותר בכתיבה).

תוצאות בדיקת ה-Crystal Disk Mark 8 שקיבלנו עם הכונן

Crystal disk mark 8 score SanDisk Professional Pro-G40

מבחנים סינתטיים הם דבר אחד אבל מנסיוננו הם לא באמת מלמדים על ביצועי הכונן בעולם האמיתי ולכן ערכנו בדיקות העברת קבצים מהכונן ואליו על כל שלושת המחשבים.

העברת 123GB על מחשב PC עם חיבור TB3

  • קריאה – 860MB/s בממוצע.
  • כתיבה – 1160MB/s בממוצע.

הביצועים על ה-PC שלנו היו מפתיעים. בעוד שקצב הקריאה טוב אבל לא גבוהה משמעותית מכוננים מהירים אחרים שבדקנו, קצב הכתיבה דווקא גבוהה מאד (לרוב אגב התוצאות הפוכות ולא ברור לנו מה קרה הפעם).

העברת 124GB עם מחשב NUC חיבור USB-C במהירות 10Gbps

  • קריאה – 465MB/s בממוצע.
  • כתיבה – 358MB/s בממוצע.

התוצאות כאן היו חלשות. אנו לא יודעים האם לייחס זאת לכונן או למחשב שלנו משום שראינו בעבר כונני USB במהירות 10Gbps מציגים ביצועים טובים יותר. לדעתנו הכונן לא באמת מתוכנן לעבודה עם מחשבים שלא תומכים ב-TB3 למרות שהדבר אפשרי בעת הצורך. נקודה חשובה – לא ניתן היה לחבר את הכונן למחשב עם כבל USB-C ל-USB-A (לא למחשב זה ולא לשום מחשב אחר שבדקנו וניסינו לא מעט כבלים שונים) אז קחו זאת החשבון אם אתם קונים את הכונן.

העברת 132GB על מחשב מקבוק AIR עם מעבד M1

  • קריאה – 2030MB/s בממוצע.
  • כתיבה – 1609MB/s בממוצע.

הביצועים על המק היו מאד מאד מרשימים ולמעשה בחישוב כולל (כתיבה+קריאה) הטובים ביותר שראינו מכונן כלשהו בכל הבדיקות שערכנו עד היום.

בהשוואה לכוננים אחרים שנבדקו

בשנים האחרונות בדקנו לא מעט כונני SSD בטכנולוגיות שונות. חשוב להבין שכיום בשוק תוכלו למצוא כונני SSD בנפחים דומים שנראים זהים כמעט אבל מספקים רמות ביצועים שונות מאד במחירים שונים מאד. כונני USB רגילים (מרביתם מגיעים כיום עם תמיכה בטכנולוגיית USB 3.2 Gen2 או 10Gbps) הם הנפוצים ביותר בשוק ולרוב גם הזולים ביותר. בשנה האחרונה החלו להיכנס יותר ויותר כוננים בטכנולוגיית USB מהירה יותר – USB 3.2 Gen 2×2 (או 20Gbps) אלא שאלו מצריכים מחשבים התומכים בתקן זה ואלו עדיין נדירים מאד (יש מעט מאד מחשבי PC ניידים התומכים בכך, אפל לא תומכת וכנראה גם לא תתמוך בעתיד ובמחשבי PC שולחניים יש לרוב צורך להוסיף כרטיס PCI-E).

הכוננים המתקדמים ביותר בשוק הם כונני TB3 המאפשרים להעביר עד כ-40Gbps (תקן התנדרבולט 3 פותח אגב באינטל ישראל ואנו ערכנו לפני כעשור ראיון מקיף עם ראש צוות הפיתוח, מאז כבר הושק תנדרבולט 4 ללא עדכון מהירות ובאוקטובר 2022 חשפה אינטל את התקן העתידי – תנדרבולט 5 שיאפשר מהירות כפולה, אך טרם הגיע לשוק). הבעיה עם כונני TB3 היא שהם עדיין יקרים מאד (הצ'יפים עצמם יקרים והיה בהם מחסור משמעותי במיוחד בתקופה האחרונה) ומייקרים את הכוננים התומכים בהם. בנוסף לא מעט כונני TB3 וותיקים לא תמכו אחורה בעבודה עם USB-C מה שהפך את העבודה איתם להרבה פחות גמישה (והרבה יותר מתאימה למי שעובד באקו-סיסטם של אפל).

דגם ה-Pro-G40 אותו בחנו היום תומך ב-TB3 אבל גם אחורה ב-USB עד 10Gbps מה שמאפשר לו יותר גמישות מלחלק מכונני ה-TB3 האחרים. אם נשווה אותו ל-Sandisk Extreme Pro SSD V2 (התומך בתקן USB 3.2 Gen2x2) נראה כי הוא יותר מהיר ב-13% בקריאה וב-40% בכתיבה (כאשר משווים את התוצאות שבדקנו על מחשב PC שולחני – במק התוצאות שונות). מצד שני אם אתם עובדים עם מחשב ללא TB3 אין ל-Pro-G40 יתרון כלשהו וסביר שהוא יהיה אף איטי יותר (אם יש לכם חיבור USB 3.2 Gen2x2) ביחס ל-Sandisk Extreme Pro SSD V2.

מול ה-Lexar Balze SSD שהיה אחד מהכוננים המהירים ביותר שבדקנו עד היום (אם לוקחים בחשבון מהירויות כתיבה וקריאה) אנו רואים שה-Pro-G40 מספק 6 אחוז ו-32 אחוז שיפור בקריאה וכתיבה בהתאמה. גם כאן מדובר בכונן USB 3.2 Gen2x2 והיתרונות והחסרונות מול ה-Pro-G40 דומים לדגם ה-Sandisk Extreme Pro SSD V2.

לסיום שווה להשוות לדגם TB3 אחר שבדקנו והוא ה-LaCie Rugged SSD Pro (דגם וותיק אותו בדקנו ב-2019). ל-LaCie תמיכה בחיבורי TB3 כך שלא ניתן לעבוד איתו על מחשבים עם חיבורים אחרים, מצד שני הוא הציג ביצועי קריאה מעולים של 2100MB/s על PC (משמעותית יותר מה-Pro-G40) אבל ביצועי הכתיבה שלו היו חלשים יחסית – 750MB/s לעומת ה-Pro-G40.

מול כוננים אחרים – יתרונות וחסרונות

Sandisk-Proffesiona-Pro-G40-2

סיכום

אנו בהחלט התרשמנו מה-SanDisk Professional Pro-G40. למרות שלא ריאלי לצפות לביצועים "בעולם האמיתי" התואמים לאלו המתקבלים בבדיקות סינתטיות המספרים שקיבלנו בבדיקה בהחלט מדברים בעד עצמם ומדובר בכונן המהיר ביותר שבדקנו עד כה (אם לוקחים בחשבון שיקלול של ביצועי קריאה וכתיבה יחד).

כל אלו נכונים בעיקר אם אתם מתכוונים להשתמש בכונן עם מחשבים התומכים ב-TB3/4. אם יש לכם מחשב ישן או כזה שאיננו תומך בכך הכונן עדיין יעבוד (בהנחה שיש לו חיבור USB-C) אבל אתם תפסידו את היתרונות המגולמים ב-Pro-G40 ובמקרה כזה ישנם כוננים זולים יותר בשוק (כולל של סנדיסק עצמה) שיעשו עבודה לא פחות טובה במחיר זול משמעותית.

מחיר

בחו"ל הכונן נמכר תמורת 280 דולר לגרסת ה-1TB או כ-400 דולר לגרסת ה-2TB אותה סקרנו היום.

אנו מקווים כי בחברה ישיקו בהמשך גם גרסת 4TB שאנו מאמינים שיכולה להיות בחירה מועדפת על לא מעט יוצרי תוכן.

עידו גנוטעידו גנוט
עידו גנוט הוא עורך ומייסד אתר הצילום מגה פיקסל. הוא מסקר חדשות טכנולוגיה מאז סוף שנות ה-90 וכתב וערך עבור שורה של מגזינים בינלאומיים מובילים. הוא עוסק בתחום הצילום מאז שנת 2009. עידו הוא גם מייסד שותף בחברת ההפקה Shooteat.co.il העוסקת ביצירת תוכן ויזואלי עבור חברות מסחריות.
טען עוד כתבות קשורות
טען עוד ב ביקורות\סקירות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *