ראשי ביקורות\סקירות Swit S-2610 – תאורה גמישה בביקורת

Swit S-2610 – תאורה גמישה בביקורת

0
0

באמצע 2018 קיבלנו לידינו לביקורת את תאורת ה-S-2610 של חברת Swit. מדובר בתאורה הגמישה השנייה שאנו בוחנים כאן לאחר תאורת ה-FL-80 של חברת Intellytech (שהייתה דור מוקדם יותר לתאורות אלו וככזאת לא חפה מבעיות).

את חברת SWIT פגשנו כאן כבר בעבר במסגרת הביקורת שלנו על סוללת ה-V-mount הקומפקטית של החברה (ה-PB-S98S – ראו כאן) ואנו ניסינו אותה גם עם התאורה הנוכחית (שתומכת כמובן באופן מובנה בהפעלה באמצעות סוללות V-mount). ה-S-2610 היא האמצעית ממשפחה של תאורות גמישות הכוללת כיום 3 דגמים: ה-S-2620 (תאורת 50W), ה-S2630 הגדולה (הצורכת 150W) והדגם אותו אנו בדקנו – ה-S-2610 עם צריכה של כ-100W.

ל-S-2610 כ-500 נורות LED זעירות והוא מאפשר שינוי טמפרטורה בין 3000 ל-5600 קלווין באופן רשמי (בפועל בבדיקה שלנו מדובר על שינוי בין 2938 קלווין ל-5452 קלווין – מדויק למדי; הדיפיוזר הדק הכלול בחבילה המגיעה עם התאורה מוריד בערך 100 קלווין לפי הבדיקות שלנו).

משקל קל – הרבה אור – S-2610

Powerful swit

אחד הדברים שאהבנו בתאורה החדשה קשור לתכנון שלה – בניגוד לחלק מהתאורות מהדור הקודם, SWIT ריכזה את כל נושא אספקת הכוח והשליטה בתאורה ביחידה אחת (הרבה תאורות בעבר עשו הפרדה בין ספק הכוח למשל לרכיב השליטה והדבר יצר עומס מיותר). התאורה עצמה עמידה למים אם כי יחידת השליטה לא. התאורה מתחברת אל יחידת השליטה באמצעות כבל 4 פינים עבה אך גמיש (הכבל נוח ואורך יחסית אבל אנחנו היינו מעדיפים בכל זאת כבל XLR בן 3 פינים שהינו עמיד עוד יותר וסטדנרטי יותר).

מצידה האחד של יחידת השליטה כפתורי מגע לשליטה על הטמפרטורה והעוצמה (כפתורי חוגה היו נוחים יותר אבל הם בולטים מה שלא תמיד נוח לאחסון ונשיאה). מהצד השני של יחידת השליטה תושבת לחיבור סוללת V-mount (ליחידה כפתור בורר מצבים בין הסוללה לחיבור לחשמל). היחידה כוללת גם את ספק הכוח לחיבור למתח חיצוני (AC) ואנו השתמשנו בו בעיקר באמצעות חיבור זה כולל במשך שעות רבות של צילומים ללא שום קושי או התחממות משמעותית).

התאורה בסטודיו החדש שלנו מותקנת בצמוד לתקרה

extra diffusion

למרות שאהבנו בסך הכל מאד את העיצוב בקומפקטי של יחידת השליטה אנו בהחלט חושבים ש-SWIT זקוקה לשיפור עיצובי בנקודה אחרת והיא קשורה לחיבור התאורה (מה שמכונה bracket באנגלית). החברה בחרה באותו סוג חיבור X כמו זה שגם Intellytech השתמשה בו בדור הראשון של התאורות הגמישות וזאת למרות שבשוק כבר ניתן למצוא מספר תאורות גמישות עם חיבורים מסוג אחר – בעיקר חיבורי מתכת בצורת מסגרת. למעשה אנחנו החלטנו לבנות חיבור דומה ממוטות אלומיניום 2020 והדבר עבד לא רע כלל. אנו מקווים שבדור התאורות הבא גם ב-SWIT ימצאו צורת חיבור משופרת.

bracket בצורת X לחיבור – היינו מעדיפים פיתרון אחר

X bracket

עוד דבר שטעון לטעמנו שיפור בכל הקשור לפונקציונאליות של התאורה הוא נושא השליטה מרחוק. ל-S-2610 אין שלט רחוק וגם לא אפשרות שליטה מהאפליקציה – דבר שהפך למקובל יחסית בדור האחרון של התאורות (ה-S-2610 הגיע לשוק במחצית הראשונה של 2018 אז היו בשוק פחות תאורות נשלטות אפליקציה). בסרטון הביקורת שבהמשך הזכרנו כי ל-Swit קיים מוצר חדש בשם Pocket Wireless DMX controller וכי הוא מסוגל לשלוט ב-S-2610 – בפועל מדובר ביחידת שליטה אלחוטית מסקרנת (שאנו מקווים לבדוק) אבל מכיוון של-S-2610 אין חיבור DMX אין באמת דרך להשתמש ב-Pocket Wireless DMX controller בכדי לשלוט איתה בתאורה שבדקנו (אנו כאמור בכל מקרה מקווים לנסות את ה-Pocket Wireless DMX controller עם תאורות אחרות בהמשך אם יתאפשר). מה שכן יש לתאורה הנוכחית הוא אנטנה ברת ניתוק המאפשרת לחבר מספר תאורות מסדרת ה-S26XX ולשלוט בהם באמצעות יחידת שליטה (חוטית) אחת – נחמד אבל לא שימושי כל כך במקרה שלנו.

עכשיו אנו מגיעים לנושא החשוב ביותר לרבים בביקורות – הביצועים של התאורה. ל-S-2610 עוצמת הארה של 2870 lux ב-5600K ו-2480 lux ב-3000K ממרחק של 1 מטר, כפי שמדדנו באמצעות ה-Sekonic C700 – בהחלט מכובד לתאורה גמישה בגודל בינוני.

הנקודה בה ה-S-2610 מפגינה אולי את כוחה הגדול ביותר הוא בכל הנוגע לאיכות הצבע. אנו מדדנו CRI כללי שנע בין 96.2 (ב-5600K) ל-97.7K (ב-3200K) מרשים ביותר ובגבול העליון של תאורות הקיימות כיום בשוק. גם אם מסתכלים באופן פרטני על כל אחד מן הצבעים (R1-R15 כפי שהם נמדדים על ידי ה-C700), אנו רואים תוצאות מעולות – במיוחד בתחום ה-R9 (אדום) אשר נודע כקשה יחסית לתאורות LED מדורות ישנים יותר (אנו מדדנו בין 97-98) והמקום היחיד בו התאורה בכל זאת מעט התקשתה היה ה-R12 (כחולים) עם 75-85, אם כי למען ההגינות נוסיף כי מעט מאד תאורות שאנו מכירים הציגו ביצועים טובים או אפילו זהים בתחום האור הנ"ל.

תוצאות המדידה שלנו ב-5600K

SUN 10 5452K ColorRendering SUN 10 5452K SpectralDistribution

תוצאות המדידה שלנו ב-3200K

SUN 11 2938K ColorRendering SUN 11 2938K SpectralDistribution

לסיכום

ה-S-2610 הרשימה אותנו מאד בפשטות ההפעלה ובמבנה הקומפקטי שלה כמו גם בעוצמת האור היחסית אך יותר מכל בכל הקשור לדיוק הצבע הגבוה שהפגינה במבחנים שלנו.

שום מוצר כמעט אינו חף מחסרונות ול-S-2610 יש לטעמנו שני חסרונות בולטים – הראשון הוא היעדר שליטה אלחוטית והשני הוא תושבת מעט מיושנת ולא הכי נוחה לפריסה. אם אתם יכולים לחיות עם שני אלו תקבלו תאורה איכותית וקומפקטית מאד שניתן לקחת כמעט לכל מקום (היא מגיעה עם תיק נשיאה נוח עם ידית למרות שאפשר להכניס אותה בקלות יחסית גם לתיק צילום בינוני).

בכל הנוגע למחיר, ב-Swit מציבים את עצמם במקום טוב באמצע, זולים משמעותית מכמה מהיצרניות האמריקניות המובילות דוגמת Westcott אבל מעט יקרים יותר מכמה מהיצרניות הסיניות הזולות. בארץ התאורה נמכרת דרך היבואן (חברת Band Pro) תמורת 2750 ש"ח והיא מגיעה עם דיפיוזר במתנה מה שבהחלט יכול להועיל בעת שימוש ב-S-2610.

סרטון הביקורת שלנו על התאורה מאתר הבת שלנו בשפה האנגלית LensVid

עידו גנוטעידו גנוט
עידו גנוט הוא עורך ומייסד אתר הצילום מגה פיקסל. הוא מסקר חדשות טכנולוגיה מאז סוף שנות ה-90 וכתב וערך עבור שורה של מגזינים בינלאומיים מובילים. הוא עוסק בתחום הצילום מאז שנת 2009. עידו הוא גם מייסד שותף בחברת ההפקה Shooteat.co.il העוסקת ביצירת תוכן ויזואלי עבור חברות מסחריות.
טען עוד כתבות קשורות
טען עוד ב ביקורות\סקירות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *