חדשות חדשות טכנולוגיה חדשות חמות: פנסוניק ופוג'י פיתחו יחד חיישן אורגני פורץ דרך ע״י עידו גנוט פורסם ב 11/06/2013 4 0 מוקדם יותר היום חשפו פנסוניק ופוגי'פילם שיתוף פעולה מעניין ביותר במסגרתו הודיעו יחד על פיתוחו של חיישן מסוג חדש לגמרי העושה שימוש בטכנולוגיה אורגנית ומסוגל לדברי החברות להגיע לביצועים העולים באופן משמעותי על כל חיישן מקביל הקיים כיום בשוק. אין זאת הפעם הראשונה בה אנו שומעים כי בפוג'יפילם עובדים על חיישן אורגני אך זאת היא הפעם הראשונה בה נחשפים באופן רשמי הפרטים המלאים וכן דבר שיתוף הפעולה המפתיע והמעניין עם חברת פנסוניק (עד כה לא היה ידוע על שיתוף פעולה משמעותי בין שתי היצרניות הללו). אז על מה בעצם מדובר? מן ההודעה לעיתונות אותה פרסמה חברת פוג'י ניתן ללמוד את הפרטים הבאים: חיישן ה-CMOS האורגני אותו פיתחו פוג'י ופנסוניק מחליף למעשה את הפוטודיודה מסיליקון בשכבה דקה בהרבה של חומר אורגני רגיש לאור (ומעליו שכבת הגנה). מיקום השכבה האורגנית קרוב בהרבה לחלק העליון של החיישן ומצוי מעל רשת החיבורים האלקטרונית (מה שהופך למעשה את החיישן לסוג של חיישן בעל הארה אחורית או BSI). בניגוד לחיישני CMOS רגילים בהם המעגלים החשמליים תופסים לא מעט שטח על פני החיישן – שטח אותו ניתן היה לנצל לקליטת אור – בחיישן האורגני החדש בשל המבנה המיוחד שלו – 100% משטח החיישן משמש לקליטת אור דבר האמור לשפר פי 1.2 את הרגישות. לחיישן החדש טווח דינאמי גבוה במיוחד (למעלה מ-14.5 סטופים או 88db כפי שהדבר הוצג בהודעה של פוג'י – יותר מכל חיישן מוכר המשמש כיום במצלמת סטילס מסחרית). לחיישן יכולת משופרת "לקליטת" צבע (המבנה הדק של שכבת החומר האורגני הבאה במקום שכבת הסיליקון העבה פי 6-7 מאפשר הרחבה של זווית קליטת האור בחיישן מ-30-40 מעלות עד לכדי 60 מעלות – ראו איור) ולדברי פוג'י היכולת לקלוט אור מזוויות רחבות משפרת גם את דיוק הצבע וגם את היכולת לתכנן עדשות קטנות וקלות יותר. איור המציג זה לצד זה את החיישן האורגני החדש וחיישן סיליקון סטנדרטי בשורה התחתונה (על הנייר לפחות) החיישן החדש משפר באופן משמעותי את כל אחד מן האספקטים המרכזיים הנוגעים לחיישן: רגישות, טווח דינאמי ועומק צבע. עד כמה כל אחד מן הנתונים הללו באמת ישתפר ואילו ביצועים נוכל לראות מן החיישנים האורגניים של פוג'י ופנסוניק – נצטרך כנראה להמתין ולראות, אך על פניו מדובר באחת ההתפחויות החשובות ביותר בתחום החיישנים בשנים האחרונות ולדברי פוג'י התפתחות אשר צפויה להשפיע לא רק על תחום הצילום, אלא על מגוון תחומים נוספים הנעזרים בחיישנים. תמונה לדוגמא שצולמה עם החיישן החדש – טווח דינאמי ורעש עידו גנוט עידו גנוט הוא עורך ומייסד אתר הצילום מגה פיקסל. הוא מסקר חדשות טכנולוגיה מאז סוף שנות ה-90 וכתב וערך עבור שורה של מגזינים בינלאומיים מובילים. הוא עוסק בתחום הצילום מאז שנת 2009. עידו הוא גם מייסד שותף בחברת ההפקה Shooteat.co.il העוסקת ביצירת תוכן ויזואלי עבור חברות מסחריות. אתם יכולים לתמוך באתר מגה פיקסל על ידי רכישה מהשותפים שלנו משווקים: Amazon, B&H, Adorama and E-bay. למה שתסמכו עלינו?
מוצר ראשון מבית LensVid בשיתוף חברת SmallRig – ה-mini L-Shaped Mount Plate אנו גאים במיוחד לפרסם היום את המוצר הראשון פרי פיתוחנו – ה-mini L-Shaped Mount …
LensVid Talk (פרק 2): ZHIYUN Crane 4, DJI Air 3, Came-TV V-Mount Clamp ועוד אנו ממשיכים היום בסדרת של LensVid Talk (מתוך אתר הבת שלנו בשפה האנגלית), שיחה …