מגזין מגמות צילום במהירות הקליע ע״י עידו גנוט פורסם ב 23/02/2011 5 0 Alan Sailer הוא מהנדס אמריקני בעל תחביב מעט ביזארי אך פוטוגני במיוחד – צילום עצמים מתרסקים כתוצאה מירי. עם יותר מ-300 מליון כלי נשק ברשות אזרחים בארצות הברית, ירי הוא תחביב נפוץ למדי. צילומי ירי לעומת זאת הם עניין נדיר בהרבה הדורש לא מעט מיומנות טכנית. כמהנדס, פיתח Sailer פלאש ייחודי אשר אפשר לו לצלם את הכדור בדיוק בשעה שהוא מרסק כדי זכוכית, פרות וירקות ומגוון רחב של עצמים אחרים. Sailer החל לצלם לפני מספר שנים ובראשית שנת 2009 החלו כמה מתמונותיו להתגלגל לרשתות החברתיות ומשם החלה התקשורת להתעניין בו והוא התראיין לתוכנית הפופולארית Good Morning America וזכה למאמר במגזין Scientific American ובמקומות נוספים. כדור צבע ברגע הפגיעה מכדור רובה (צילום: Alan Sailer) במאמר מסקרן שהתפרסם בראשית השנה מתאר Sailer חלק מן המורכבות הנוגעת לצילום במהירות גבוהה במיוחד. העקרונות הבסיסיים קיימים כבר עשורים רבים אך Sailer מסביר כי המורכבות העיקרית נובעת מן הצורך בפלאש בעל משך הבזק קצר במיוחד. בעוד שפלאש xenon רגיל (כמו זה שרבים מאיתנו משתמשים בו במצלמות קנון, ניקון וכו') מסוגל להגיע לזמן הבזקה מינימאלי של 1/40,000 שנייה לערך, יש צורך במהירות גדולה באופן משמעותי בכדי לצלם קליע מבלי לקבל תמונה מטושטשת. למעשה יש צורך במבזק בעל יכולת בטווח של מיקרו-שנייה או 1/1,000,000 – פי 25 לערך מפלאש רגיל בכדי למנוע את הטשטוש. פלאש מיקרו שנייה אותו בנה Sailer – לא לנסות בבית (צילום: Alan Sailer) בשוק קיימים כמובן צלמים העושים שימוש במבזקי מיקרו-שנייה המשמשים לרוב לצרכים מדעיים אך אלו יקרים מאד (אלפי דולרים רבים במקרה הטוב). כמהנדס, החליט Sailer לבנות פלאש מיקרו שנייה בעצמו מחלקים שעלותם כמה מאות דולרים. במאמר מסביר Sailer כיצד ניתן לבנות את הפלאש אך הוא חוזר ומזהיר כי מדובר בהתקן מסוכן מאד האוצר בתוכו אנרגיה חשמלית אשר יכולה להרוג בקלות אדם בוגר וכי למרות שהוא הפעיל את המבזק מאות פעמים הוא עדיין עושה זאת בזהירות רבה ובחשש בכל פעם מחדש. עוד אובייקט זוכה לטיפול מיוחד (צילום: Alan Sailer) אחד הדברים המעניינים ביותר בצילומיו של Sailer הוא המגוון העצום של עצמים עליהם הוא בחר להתנסות – אנו בילינו דקות ארוכות בשיטוט בגלריה (ברשת ניתן למצוא עוד) ובבחינת העצמים המוזרים אותם בחר לרסק – מומלץ בחום.
אלגוריתם חדש יאפשר תיקון צבע אוטומטי בצילומים תת ימיים חוקרת מהאוניברסיטה של פלורידה בשיתוף חוקרת מאוניברסיטת חיפה פיתחו אלגוריתם חדש לתיקון תמונות אשר …
ראש בראש: Tamron 17-28mm F/2.8 מול Sony 16-35mm f/2.8 GM חברת טמרון הצליחה למצב את עצמה כמובילה בתקופה האחרונה בייצור עדשות זום איכותיות וקומפקטיות …
לייקה SL2: הצצה ראשונה בשנת 2015 השיקה חברת לייקה את מצלמת ה-SL המקורית, ארבע שנים מאוחר יותר השיקה …
סיגמא משיקה עדשת 24-70mm F2.8 DG DN Art למצלמות חסרות מראה חברת סיגמא הודיעה מוקדם יותר היום על השקה של עדשת 24-70mm F2.8 DG DN Art …