מעט מוקדם מן הצפוי ובהמשך להכרזה מהבוקר על מצלמת התלת מימד הקומפקטית שלה (ה-LUMIX DMC-3D1) הכריזה חברת פנסוניק על ה-Lumix DMC-GX1 אשר צפויה להיות הראשונה בליין ה-GX החדש של החברה ומוצגת כמחליפתה של ה-GF1 הוותיקה.
חברת פנסוניק ממצבת את ה-GX1 כיורשת הישירה של ה-GF1 (וזאת אף שמאז הוסיפה החברה שני דגמים נוספים לליין – ה-GF2 ולאחרונה ה-GF3 הקטנה). פנסוניק רואה ב-GX1 סוג של חזרה למקורות ביחס לשתי המצלמות האחרונות בליין ה-GF אשר ניסו להיות קטנות (ועבור חלק מן המשתמשים היו קטנות מידי) וחרגו מעיצוב "הרטרו" של ה-GF1. ה-GX1 מביאה עימה שורה של שיפורים, הראשון שבהם קשור לעיצוב המשודרג (עם ידית אחיזה בולטת יותר וגוף מתכתי). ה-GX1 כוללת מסך מגע שנעדר מן ה-GF1 המקורית ומאפשר ביצוע פעולת פוקוס בנגיעה, עוד זוג כפתורי שליטה ברי תכנות וכמובן שורה של שיפורים פנימיים בניהם חיישן חדש (זהה לזה המצוי ב-G3 של פנסוניק), מעבד משופר ועימו רגישות טובה יותר ומהירות פוקוס גבוהה יותר.
ה-GX1 – היורשת בגרסה אפורה
המפרט הרשמי של ה-GX1 דלף ברובו לרשת כבר מזמן, הינה כמה מן הנקודות העיקריות:
- גוף בעיצוב המשלב את ה-GF1 הוותיקה עם עיצוב מעט מקצועי יותר.
- חיישן 16 מגה פיקסל Live MOS בפורמט מיקרו 4/3 (זהה לזה המצוי ב-G3 של פנסוניק).
- מעבד תמונה (VENUS) משופר המאפשר רגישות גבוהה יותר (12,800 ISO).
- יכולות פוקוס אוטומטי משופרות.
- מסך מגע בן 3 אינצ' ברזולוציה גבוהה (460k פיקסלים – בדומה לכל מצלמות הליין הנוכחי של החברה).
- מהירות צילום רצף: עד 4.2 תמונות בשנייה.
- פלאש מובנה בצד ימין בדומה ל-GF1.
- ארבעה כפתורי שליטה ברי תיכנות (כפתורי Fn) להן ניתן להתאים אחד מבין 25 מצבי מצלמה שונים.
- ללא עינית מובנית, אך בנפרד מוצעת עינית חיצונית חדשה – LVF2 ברזולוציה של 1.44 מגה פיקסל עם הטיה מובנית (אשר איננה תואמת לדגמים קודמים של החברה).
- גוף מתכתי עם ידית אחיזה מובלטת.
ה-GX1 עם עינית ה-LVF2 החדשה – מאפשרת שינוי זווית
סרטון רשמי (אותו הצגנו כשדלף לרשת לפני מספר ימים) המראה את ה-GX1
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jft33dCbC38[/youtube]
סרטון נוסף המציג את השימוש בממשק, מסך המגע וכפתורי השליטה
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3BPcTQ_lJeM[/youtube]
ה-GX1 מבט מאחור
מחירה הרשמי של ה-GX1 צפוי לעמוד על 700 דולר לגוף בלבד (עם עדשת ה-LUMIX G X VARIO PZ 14-42mm החדשה יעמוד המחיר על כ-950 דולרים). המצלמה תגיע בשחור ובכסוף באמצע דצמבר לארה"ב.
ה-GX1 מבט מלמעלה
המפרט המלא של ה-Panasonic Lumix DMC-GX1 ניתן למצוא במערכת המפרטים של האתר.

אתם יכולים לתמוך באתר מגה פיקסל על ידי רכישה מהשותפים שלנו
משווקים: Amazon, B&H, Adorama and E-bay.
למה שתסמכו עלינו?