ראשי מגזין טכנולוגיות צילום קרל זייס: איך באמת צריך לבדוק עדשות

קרל זייס: איך באמת צריך לבדוק עדשות

4
0

חברת קרל זייס (צייס) הגרמנית פרסמה בינואר השנה סרטון בו ניתן לראות כיצד עורך הבודק הראשי של החברה שורה של ניסויים אשר מטרתם להעמיד למבחן את גבולות יכולתן של עדשות החברה, חום, קור, ריסוק, ויברציות – העדשות יעברו הכל, וישרדו (בדרך כלל).

ל-Norbert Wittekindt מחברת זייס יש ג’וב קצת מוזר. במשך 15 שנים הוא מקבל לידיו כל אחת מן העדשות החדשות של החברה ומעביר אותן מה שניתן רק לכנות מסכת “התעללות” מתכוננת ומתוזמנת היטב בכדי לבחון את גבולות עמידותן לתלאות השימוש (אפילו הקיצוני ביותר).

אז איך בודקים בזייס עדשות? הינה תקציר (כפי הנראה חלקי) של סוגי “ההתעללות” השונים הנראים בסרטון המופיע מטה:

  • הטלה מגובה על משטח מתכת.
  • הפלה יחד עם משטח מגובה.
  • חימום בתנור למשך מספר שעות בטמפרטורה של 70 מעלות צלסיוס.
  • קירור לטמפרטורה של 40 מעלות מתחת לאפס ובחינת האופן בו העדשה מתפקדת במעבר בין חום לקור.
  • מבחן הרעדה אשר נועד לדמות טלטלות לארוך חייה של העדשה.

Norbert Wittekindt המדען “המשוגע” בסרטון של זייס

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LVssYtOJP2U[/youtube]

אם אתם מתעניינים דווקא באופן הייצור של של עדשות, נזכיר רק את הידיעה שלנו אשר עסקה בשיטות הייצור של עדשות לייקה אותה פרסמנו בשנה שעברה, ואת הידיעה אשר עסקה בייצור של עדשות טלפוטו של קנון (ועדשות בכלל) אותה פרסמנו לפני כשנתיים.

ידיעות נוספות הנוגעות לטכנולוגיות וחידושים מתחום הצילום תוכלו למצוא במדור טכנולוגיות צילום בבלוג שלנו.

עידו גנוטעידו גנוט
עידו גנוט הוא עורך ומייסד אתר הצילום מגה פיקסל. הוא מסקר חדשות טכנולוגיה מאז סוף שנות ה-90 וכתב וערך עבור שורה של מגזינים בינלאומיים מובילים. הוא עוסק בתחום הצילום מאז שנת 2009. עידו הוא גם מייסד שותף בחברת ההפקה Shooteat.co.il העוסקת ביצירת תוכן ויזואלי עבור חברות מסחריות.
טען עוד כתבות קשורות
טען עוד ב טכנולוגיות צילום

4 תגובות

  1. Avatar

    כתוב צייז

    04/04/2012 ב 2:12 PM

    כפי שמבוטא בגרמנית. כל כתיבה אחרת היא עיוות מיובא משפה אחרת.
    ותודה עבור המידע העדכני.

    השב

  2. Avatar

    עידו גנוט

    04/04/2012 ב 4:32 PM

    השם Zeiss הוא שם גרמני.
    נהוג לרשום צייס (אנחנו התרגלנו לרשום זייס ומוסיפים לרוב בסוגריים את האפשרות הראשונה).
    אגב גם היבואן הרשמי רושם צייס:
    https://www.absphoto.co.il/compPageDet.asp?comp=16

    השב

  3. Avatar

    לוי

    30/03/2013 ב 1:42 PM

    וואו. 70 מעלות בתנות. עידו ידוע לך למשל בכמה מעלות קנון בוחנת את העדשות שלה מסידרת הL בתנור.?

    השב

  4. Avatar

    עידו גנוט

    30/03/2013 ב 4:08 PM

    לא.

    השב

להגיב על עידו גנוט לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *